HTML

megyo-in-kappeln

2008 nyarat Nemetorszagban, Kappelnben toltom. Ezt a blogot neked vezetem, mi tortenik velem, vagy ha az nem erdekel, mi van itt Kappelnben.

Friss topikok

  • Hanga: Szia Andriiis!!! Megjöttem németoból. Király volt, megcisnáltuk magunknak magyatok h élvezzük, a n... (2008.09.06. 15:50) A bejegyzes ma 4 es 5 ora kozott irodott
  • kereszt zsófi: Szia, Anris! Elég idegborzoló, amiket írtál az utóbbi napokban. Nem csodálom, ha kivagy... Ez a n... (2008.08.17. 15:34) cim nelkul
  • Hanga: Csőőőőőőőőőőőőő! Nem fogod tudni hazahozni a cuccaid... Ne csak magadnak vegyél annyit:D Képzeld, ... (2008.07.28. 21:36) kisgyerekek
  • papa: Halihó! Ma van a napja, hogy a család kiegészüljön Hangával. Már úton vannak hazafelé. Kíváncsi le... (2008.07.27. 14:40) Aki olvassa, annak irom...
  • Hanga: Na szal én csak annyit közölnék, h nem a fiatalabbak miatt mentünk el a voltról ha jól emlékszem..... (2008.07.18. 00:51) A bejegyzes irodott: 2008 Julius 11-ediken

Linkblog

A bejegyzes irodott: 2008 Julius 11-ediken

2008.07.14. 15:03 megyo

na gyerekek, magyar billenyűzettel irok Jozsef lakotarsam gepen. nemhiszem, hogy egyhamar megszokom, mire megtalaltam az ű betut...
Ma bal labbal keltem fel. Mert tegnap voltunk ugye zsofikammal 17 honaposak, es ugyebar ez nem ok a bal labbal valo keleshez, meg az sem, h elmegyek az internetkavezoba, ott beszelek vele bo egy orat, aztan a szakado esobe borgazva hazajovok. ez mind nem ok a bal labbal kelesre. Az mar inkabb, hogy az egyetlen nalad levo es nem tiszta nadragod tok vizes, nem szaradt meg egy kozepes ejszaka alatt, hogy elalszol 1ö perccle, 5 percet kesel a munkabol, elotte minden izmot megmozgatva keresgeted magad a tukorbe, mert ugye paras, es amikor mar azt hiszed, h megtalatad az arcod, csunyan megcsonkitod az ajkad, amibol meg fel 1ökor is omlik a ver. Ez elegge bal labas keles. Anyaztam egesz reggel (idekint sokat karomkodom, azt nem ertik a nemetek), dekoncentraltta valtam, es hala az egnek nem volt nagy porges, de ha nagyobb lett volna becibaltom volna az embereket az ablakon es hajitottam volna vissza. Szoval kicsit megviselt. Paolonal mar reklamaltam amiatt, h nem volt betanitas, mondta, hogy ha menet kozben tanulom meg, az a legjobb, mert akkor nem csak azt tudom, mi a technika, hanem hogy mennyi idom van ra, es megtanulok merlegelni. na nem igy mondta, mert azt nem ertettem volna meg, de erre gondolt. aztan ma reklamaltam jozsinal is, os is ilyet mondott. estere megnyugodtam, es akkor paolo elmondta, hogy ha ezt a 10 orat, ahol tenyleg oda kell figyelni, meg azt a 4-6-8 orat, ami porges, ereszd el a hajam, azt fejben legalabb kappelnben kell toltenem. A leghatekonyabb, ha csak heti par orat toltok fejben kappelnen kivul. ezt mar en allapitottam meg.
A legnagyobb banatom, hogy nem lehet ulni. tobb okbol. Az egyik legnagyobb ok, mert nem illik. egy vendeglatosnak mindig ugrasra keszen kell lennie, legalabbis ugy latszani. a masik, ebbol fakadoan, h az embernek fajnak a combjai, a terde, es ha egy szeken ul, ami luxus, es csak etkezeskor, meg este 9 utan eshet meg, vagy a benti kukan, ami extran kenyelmetlen, es nem latszol ugrasrakesznek, tehat ha az ember ul, a combjaimban a ver el van szoritva egy picit, nem frissul fel a lab. legjobb lenne fekudni, de azt soha se lehet. itthon se ulunk szeken, ha jozsival cigizunk, akkor a lepcson, vagy ha sorozunk, utobbi idoben bacardi-kolazunk, ulunk szeken, de akkor is inkabb a lepcson, amugy fekszunk, es dumalunk.
Es az h nem lehet ulni, sot, fekudni sem, folyamatos energialeadas, faradsz, nehezebben koncentralsz, faj a labad, hiba hiba hatan... Faraszto. amit alszol keves, ha jon a szabadnap meg nem tudsz tovabb aludni, mehetneked van, ha bemegyek a kavezoba mindig talcat pakolok, nem tudsz leallni, pihenni. lancreakcio halal a vege (minek nem).
Azert van orom is az uromben. magamtol felkelek. az hogy visszaalszom, meg nem mult el, de az is elfog mulni. a masik, meg hogy a kavet is csak az izeert iszom (mire odajutok mar felporgok).nem ucsorgok orakat a kadban. nincs is kad. de a zuhany alatt se toltok negyedoranall tobbet, van egy paraelszivo (meg lehet tole fagyni, kiszivja a meleget),  amit egy kapcsoloval inditasz be, es 15 percig megy. kb igy vannak megtervezve a reggelek, felkelsz, 15 perc zuhanzas, utana fogmosas, oltozkodes, es spuri.
Irjatok mar meg mi van a spanyol kamionos sztrajkkal. mikor eljottem meg tartott, csak azota nem tudom mi van.
na csokozon.

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ismerősöd 2008.07.14. 22:16:41

HŰ, hát nem akkora buli ez a külföldi munka, ahogy látom pláne nem a vendéglátózás. Azért remélem legalább anygailag jól jársz, bár nem a pénz a fontos :)
Kitartást!

Egy ismerősöd

még 7 szabadnapos · http://megyo-in-kappeln.blog.hu/2008/07/07/kedves_hiveim#comments 2008.07.15. 20:13:08

Áve, áve,

Amelie csodálatos élete oder Bagdad coffee.... and any many money.... megint gyengül a forint, kicsit tarts ki..
És elmosogattam....
Számlálj vissza, én is azt teszem...

Mami

Apa 2008.07.17. 16:35:10

Szóval kiderült, hogy a "láb-lógatás" egyáltalán nem jelent pihenést? Ha jól értettem? :)
Keine Panik: ahogy mondaná a művelt orosz... mikor fel akar vágni az angol nyelvtudásával.
A láb-lógatásban igyekszem élen járni, csak az a baj, hogy túl hosszú a lábam és leér a földig :( Szolnoki projekt, Hotel Nemzeti mintaszobái, Ferihegy 1-es terminál árnyékolása, Hedrehely, Pomázi ház, Töhötöm utca. Körülbelül ezeket a munkákat próbálom kézben tartani és néha Attila kollégám helyett az Átrium kávézót. Bízom benne, hogy Augusztusra kézzelfogható eredménye is lesz - mert jelenleg igencsak vékonyak vagyunk. Persze a fő probléma, hogy a Gandalf féle pénzek csörgedeznek vékonyan, a többi munka pénze meg lassan.
Na mindegy... A thaiföldi nyaralást elhalasztjuk.

Úgy látom a hírforrásaid korlátozottak. A spanyol kamionos sztrájk valójában azt jelentette, hogy tojást nem lehetett kapni, de azért 30 féle kenyeret, pármai sonkát és rákot-lazacot bőven. Még így is jobb ellátás volt az üzletekben, mint itthon bárhol. A benzinkutaknál sem volt akkora fennakadás, mint ahogy a magyar híradóból látszott. Brinning épp akkor ment oda nyaralni, amikor a "legforróbb" volt a helyzet. Persze már rég vége. Inkább az az érdekes, hogy több európai állam - Angliával az élen - olyan mozgó adó tartalmat próbál meg törvénybe iktatni, ami az olajáremelkedéstől el tudja szakítani a benzin árát. Akár 10-15%-os mérsékléssel is. Persze mi magyarok nemigen foglalkozunk ezzel...így aztán a fuvarozók versenyképessége a nemzetközi piacon kérdésessé válik. Ennyit tudok róla, ha már úgy érdekelt!

A lábadat meg jó erősen maszírozd át, vagy maszíroztasd meg valakivel és tessék Magnéziumot, Calciumot enni!!! 10-20 guggolást beiktatni, hátrafeszített kézzel előre hajolni. (Ez részben nyújtja a láb hátsó izmait, részben tolja a fejedbe a vért! Kávé és alvás helyett is jó - nekem beválik. Talpmasszázs - este mezítlábas gyaloglás... Vannak még ötleteim, amik segítenek a fizikai tüneteken. Ettől még persze simán összekaszabolhatod magad a tükör előtt:) Ja! Ne cigizz annyit - rettentően szűkíti a terhelt ereket a lábadban.

Ma kiegészül a család. Hanga megjön a cserkésztáborból, Panni és Zsófi a kenutúráról.
Hétvégén együtt, aztán Hanga indul Svájcba, a többiekről még nem tudom, de gyanítom, hogy sokat ekkor sem fogom látni őket! Mamát meg el akarom cipelni moziba(Mamma Mia, vagy Tilla első filmje, vagy Caramell), kicsit kompenzálni kell az elmúlt hetek távolléteit!
Na, CSÜSZ !

Hanga 2008.07.18. 00:51:01

Na szal én csak annyit közölnék, h nem a fiatalabbak miatt mentünk el a voltról ha jól emlékszem... szal mami legyél csak őszinte, és valld be. amúgy me gmost beszéltem veled msnen, szal mindent tudsz. ha nagyon érdekel, próbálok nem itthon lenni:D a cserkésztábor király volt, mikor jöttünk haza benyomultunk a mammutba páran, és elkezdtünk cserkészjátékokat ordibálni a mammut közepén. egy-két ember megijedt és odébbállt. vhogy nem toleránsak az emberek. egal. ich wünsche dir schönes Wetter!
süti beállítások módosítása